İngilizce Öğrenebileceğiniz 15 Twitter Hesabı

Salih Uyan
İngilizce Öğrenebileceğiniz 15 Twitter Hesabı
  • 03 Eylül 2016
  • Salih Uyan

İngilizce Öğrenebileceğiniz 15 Twitter Hesabı

Twitter kullanıyorsanız ve düzenli olarak her gün en azından bir kere açıp paylaşımlara bakıyorsanız, bir de üstüne İngilizce öğrenmeye çalışan bir insansanız, acilen yapmanız gereken bir şey var. Mutlaka en az 15 tane İngilizce ile ilgili hesabı takibe alın. Bu hesapların bir kısmı günlük olarak kelime paylaşıyor, kimisi deyim ve atasözü gönderiyor. Kimi hesapta yeni İngilizce öğretim videoları, kimis hesapta gramerle ilgili ipuçları paylaşılıyor.

Her gün bu hesapların paylaştığı kelime ve cümleleri görseniz bile yeter! Gözünüze çarpa çarpa o kelime ve cümlelerle nasıl samimi olduğunuzu kısa zaman içinde göreceksiniz.

Çünkü dil öğrenmenin temelinde maruz kalmak vardır. Yabancı dile ne kadar maruz kalırsanız, süreç o kadar hızlanır.

Ve Twitter, İngilizce'ye maruz kalmanız için mükemmel bir platform.

İngilizce öğrenebileceğiniz 15 Twitter hesabı

(Bu listede önce Türklerin hesapları, sonra da yabancı hesaplar verilmiştir.)

1-  @kelimeogren 

Burası her gün veya gün aşırı bazı özlü sözleri Türkçe anlamlarıyla birlikte veriyor. Bu sayede vaktinizi almadan size yeni kelimeler, yeni yapılar sunuyor. 

2- @tureng_sozluk

Bildiğimiz tureng.com adresindeki web sitesinin twitter hesabı. Her gün bu hesaptan kelime, cümle, deyim ve atasözleri paylaşılıyor. Ekran kayıp giderken gözünüze takılan kelimeler bile bir süre sonra işe yaramaya başlayabilir. O yüzden takip edin.

3- @kelimeciler

Daha çok günlük konuşma dili, deyimler ve argo ifadelerin paylaşıldığı bir hesap. Özellikle sokak dilini öğrenmek isteyenler için faydalı bir hesap. 

4- @Guncelingilizce

Yine İngilizce cümle ve kalıpların paylaşıldığı güzel bir hesap… Takip ederseniz, her gün yeni bir kalıp veya ifade öğrenebilirsiniz.

5- @ingilizceofisi

En sık kullanılan kelime gruplarını, güncel konulara ilişkin kelime ve ifadeleri paylaşan bir hesap. Günceli takip etmek ve popüler konularda bilgi sahibi olmak için takip edebileceğiniz güzel bir hesap. 

6- @ingilizcesozler

Ünlü kişilerin ünlü sözlerini İngilizce ve Türkçe olarak paylaşan bir hesap! Oldukça faydalı diyebilirim!

7- @ingilizce_deyim

Hesabın adından da anlaşılacağı gibi İngilizce deyimler paylaşan bir hesap. Çok farklı kullanım alanları olan deyimleri öğrenmek için takip edebilirsiniz. 

8- @bbcle

BBC English’in Twitter hesabı ve belki de yabancı hesaplar içinde en iyi hesap. Gramer, kelimeler ve yeni kalıplar öğrenebilirsiniz. Biraz önce göz atarken mesela “hangry” kelimesini gördüm. “Açlıktan dolayı sinirlenen” anlamında yeni kullanılmaya başlanan bir kelimeymiş. İlginç!

9- @learnenglish@BC

British Council’in İngilizce öğretimi amaçlı kurulmuş Twitter hesabı. Çok farklı konu ve alanlarda paylaşımlar yapılıyor. 

10- @VOAlearnenglish

Voice of America’nın resmi Twitter hesabı. Daha çok dinleme parçalarının paylaşıldığı harika bir hesap. Günlük olarak hesabın sitesine yeni eklenen dinleme parçalarını takip edebilirsiniz. Mutlaka takibe alınmalı!1

11- @espressoenglish

Haberler, videolar, canlı dersler ve daha birçok faydalı paylaşım var. Takip edebilirsiniz. 

12- @woodwardenglish 

Kelimeleri cümle içinde öğretmeyi amaçlayan ve her gün yeni kelime ve cümle paylaşımları yapan bir hesap. 

13- @learnenglish

Gramer, kelime, atasözleri, deyimler ve sık kullanılan kalıplar. Bu hesap da tek bir alan üzerine yoğunlaşmıyor ama oldukça dolu.

14- @skypEnglish4you

Amerikalı bir öğretmenin oluşturduğu hesap… Gramer, kelime ve deyimlerle ilgili paylaşımlar yapılıyor. Ayrıca eğlenceli içerikler de var.

15- @LearnHotEnglish

Hot English isimli derginin Twitter hesabı. Yeni kelimeler, gramer anlatımları, deyimler, videolar ve daha bir sürü şey! 

Salih Uyan
Salih Uyan

Anlıyorum Ama Konuşamıyorum, e-Beveyn Olmak, Şimdi Gözlerini Açabilirsin kitaplarının yazarı.