İngilizce Gramer Öğrenmek İçin 12 Harika Web Sitesi

Ahmet Bican Gülcü
İngilizce Gramer Öğrenmek İçin 12 Harika Web Sitesi
  • 31 Ağustos 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

İngilizce Gramer Öğrenmek İçin 12 Harika Web Sitesi

Gramer öğrenmek için internette yüzlerce kaynak var. Bu sitelerden en pratik ve kullanışlı olanları bir araya getirmeye çalıştık. Ancak birinci sıradaki site hariç, diğerleri İngilizce. Yani henüz başlangıç seviyesinde olan kişiler için, birinci sıradaki sitenin dışındakiler biraz zorlayıcı olabilir.

Ama eğer başlangıç seviyesinde değilseniz, burada listelenen tüm siteleri gezebilir ve en azından genel bir bilgi edinebilirsiniz.

1- dersimizingilizce
Listenin ilk başında kardeş sitemiz olan dersimizingilizce.com var elbette. Türkiye'de gramer anlatımı deyince akla gelen ilk site yani. Çok da bir şey söylemeye gerek yok. Sitede 100 başlık altında gramer anlatımları ve her konuyla ilgili quizler var. 

2. Grammar Bytes
Bu site mini gramer dersleri veriyor. Ve dersler geleneksel yöntemlerden uzak, sempatik bir şekilde sunuluyor. Etkileşimli (interactive) alıştırmalar size kendinizi test etme imkanı sağlamakla kalmıyor, anlaşılması kolay açıklamalarıyla da cevapları söylüyor. Bir de bu site kendi Twitter hesabından günlük gramer alıştırmaları paylaşıyor. 

3. 5 Minute English
5 minute English (5 dakikada İngilizce) biraz karışık bir arayüzüne sahip olmasına rağmen, açıklamalarını gayet net ve nokta atışı yapıyor. Site genel gramer hatalarına ve sorularına yönelik çok güzel bir bilgi kaynağı. 

4. British Council
British Council, bütün seviyelere hitap edebilen bir yapıya sahip. Özellikle İngiliz İngilizcesi öğrenmek isteyenlerin çok seveceği bir yer. Ayrıca British Council öğrenmek istediğiniz herhangi bir gramer konusuyla ilgili içinde çok bilgi barındıran muazzam bir kaynak.

5. English Grammar 101
Kitaptan okuyarak öğrenmeyi seven biri olduğunuzu varsayalım. Ama yanınızda sürekli kitap taşıyamayacağınıza dair de bir gerçek var. İşte burada English Grammar 101 devreye giriyor. Neden? Çünkü tasarımını kitap gibi yapmışlar.
Bir diğer güzel tarafıysa konuları anlaşılır, bir zamanda bir konu anlatıyor ve hemen arkasından alıştırma vererek konuyu pekiştiriyor. Bölümlerin kısa olması da her gün bir konu öğrenmek için bir avantaj. 

6. Alison Grammar Course
Yalnız başıma öğrenmek istemiyorum diyenler için de alternatifimiz var. Alison Grammar Course, bu ihtiyacı görüp kendini online bir sınıf olarak geliştirmiş. Derslerde ise genelde video izlenip ödevler yapılıyor. En güzel tarafı da ne biliyor musunuz? Diğer İngilizce öğrenen kişilerle iletişim kurabilirsiniz. Evet! Gerek öğretmeninizle, gerekse sınıf arkadaşlarınızla iletişim kurabilir, kafanıza takılan bir şey varsa sorabilirsiniz.

7. Edufind’s English Grammar Guide
Bu site gramer anlatımını kısa, örnekleri ise bol tutmuş. Eğer konu anlatımından değil de örnekler ile daha iyi anlıyorsanız, burası tam sizin yeriniz.

8. Daily Grammar
Daily Grammar içerik ve görünüm açısından biraz daha basit. Ama sadece Parts of speech (sözcük türleri) ve parts of sentences (cümle türleri) için bile 400’ü aşkın dersleri var. Daily Grammar derslerini alıştırma yapmanız için örnekleriyle birlikte blog’a da gönderiyor. 

9. English Club
English Club da gramer anlatan başka bir site ve buranın anlatımı özellikle anlaşılır ve daha basit. Bazı dersler de quiz ler (kısa sınavlar), bazısında da sıkça yapılan hatalarla ilgili özel açıklamaları var.

10. Grammarly Handbook
Bu siteyi yeni başlayanlar için önermiyorum. Çünkü burası native speaker'ların (İngilizce’yi anadil olarak konuşanların) da kendi gramerlerini geliştirmek takıldığı yerlerden birisi. Yani burası kuralların, gerçeklerin ve aklınızın aldığı her gramer başlığıyla ilgili ipucunun yer aldığı büyük bir platform. Açıklamalar ise blog şeklinde sunuluyor. Yani kişisel ve uzun soluklu paragraflarla dolu bir site. 

11. English Page
Burası yukarıda yazan bazı siteler gibi iyi düzenlenmemiş ama yine de bazı göze çarpan gramer kurallarını bulabilirsiniz. English Page’de bir de doğru cevapları işaretlemiyorsunuz, site sizden harf harf yazmanızı istiyor. Bu da sizin ezberlemekten çok öğrenmenize sebep oluyor. Gramer kuralları ile ilgili de örneklerle dolu muhteşem bir bölümü var.

12. YouTube 
Görerek öğrenenleri unuttum mu zannettiniz? Hayır! YouTube, içinde EnglishLessons4U, Let’s Talk gibi gramer derslerini izleyebileceğiniz verimli kaynakları da barındırıyor. Öğrenmek istediğiniz belirli bir konu varsa da YouTube arama kısmına “[öğrenmek istediğiniz konu] grammar lesson” yazarsanız size yardımcı olabilecek bir çok kanal ve videoyla karşılaşabilirsiniz. 
 

    Etiketler: