Eğitim için Birleşik Krallık’ı tercih edenlerin oranı yüzde 20 arttı

Cüneyt Ali Mert
Eğitim için Birleşik Krallık’ı tercih edenlerin oranı yüzde 20 arttı
  • 10 Ekim 2018
  • Cüneyt Ali Mert

Eğitim için Birleşik Krallık’ı tercih edenlerin oranı yüzde 20 arttı

İş, eğitim ve göçmenlik konusunda dünyanın en bilinen sınavı IELTS, hem iç hem de yurtdışı pazarında geçen seneye oranla yüzde 20 büyüme gösterdi. British Council Türkiye, kalem-kağıt ve bilgisayar üzerinden IELTS sınavlarıyla artan taleplere cevap veriyor.

Hızla değişen ve kariyer rekabetinin arttığı günümüzde, Türkiye genelinde birçok kurum ve kuruluş, kalifiye ve doğru elemanın işe alınabilmesi için İngilizce seviyelerinin yeterliliği konusunda daha fazla özen gösteriyor. Turizm, havacılık ve finans sektörleri başta olmak üzere çok sayıda kurum, daha iyi bir kariyer fırsatı sunabilmek adına adaylardan IELTS sınavı talep ediyor. British Council’ın, artan talebi karşılayabilmek ve sonuçları en hızlı şekilde ulaştırabilmek için sunduğu bilgisayar üzerinden IELTS sınavı ile daha iyi bir kariyer fırsatına sahip olabilirsiniz.

British Council tarafından Türkiye’de Eylül ayında başlayan bilgisayar üzerinden IELTS sınavı, daha fazla sınav tarihi seçeneği, daha fazla sınav lokasyonu alternatifi ve gün içinde daha çok seans avantajıyla İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasında alınabiliyor. Yurtdışı eğitim ve göçmenliğin yanı sıra Türkiye genelinde birçok kurumun da adaylarını tabi tuttuğu sınav, hem kalem-kağıt ile hem de bilgisayar üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Bilgisayar üzerinden IELTS sınavını, adayların daha hızlı sonuca erişebilmesi adına alternatif olarak hayata geçirdiklerini belirten British Council Türkiye Sınavlar Müdürü Bora Can, aynı zamanda hem iç hem de Birleşik Krallık pazarındaki talep artışını değerlendirdi:

“1 Ocak 2018’den günümüze kadarki 9 aylık dilimi geçen sene ile karşılaştıracak olursak, kısa ve uzun dönem eğitim ve göçmenlik başvurularında Birleşik Krallık’a talepte yüzde 20 oranında artış görülüyor. IELTS sınavına giriş için Türkiye’de özellikle iş ve eğitim başvurularında yüzde 42 oranında ciddi bir büyüme var. Bir senede yaşanan bu artış doğrultusunda, talepleri karşılayabilmek adına kağıt ve kalem üzerinde yapılan IELTS sınavına alternatif olarak bilgisayar üzerinden IELTS’i hayata geçirdik. Sınavın tamamlanmasının ardından 5-7 iş günü içinde sonuçlara ulaşabiliyor ve haftanın 7 günü, sabah-öğleden sonra ve akşam olmak üzere 3 farklı saat diliminde ve daha fazla lokasyonda sınavı alabiliyorsunuz.”

Neden IELTS?

IELTS, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'a yapılan göçlerde kullanılan en yaygın İngilizce sınavı olarak biliniyor. IELTS, 10 binin üzerinde üniversite, okul, iş ve göçmenlik kurumu tarafından tanınmaktadır. Bu kurumlar arasında Avustralya ve Birleşik Krallık'taki tüm üniversiteler ile ABD'deki önde gelen kurumlar yer alır.

IELTS'in başarısı, ‘Dinleme’, ‘Konuşma’, ‘Okuma’ ve ‘Yazma’ gibi dört temel dil becerisini ölçen yüksek kaliteli bir sınav olmasında yatmaktadır. IELTS, Birleşik Krallık ve Avustralya'daki özel araştırma ekipleri tarafından desteklenir ve dünya çapında 140'tan fazla ülkede bulunan sınav merkezleri üzerinden yönetilir.

Eğitim, çalışma ve yurtdışına taşınma gibi nedenlerle dünyanın farklı yerlerinden giderek daha fazla sayıda kişi İngilizceye ihtiyaç duymaktadır. British Council Türkiye, IELTS ile dünyanın dört bir yanındaki farklı fırsatlar arayan milyonlarca insana, hayatlarını değiştirecek yeni kapılar açmaktadır.

Cüneyt Ali Mert
Cüneyt Ali Mert

IT Öğretmeni, yazılım ve tasarımlar yapar.