IELTS Hazırlık İçin En İyi 8 Kitap

Ahmet Bican Gülcü
IELTS Hazırlık İçin En İyi 8 Kitap
  • 15 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

IELTS Hazırlık İçin En İyi 8 Kitap

Kimisi online kaynaklardan, kimisi de kitaplardan daha iyi çalışır. İlla ucu iyi açılmış bir kurşunkalem, güzel bir defter ve silgi arayanlardan bahsediyorum. 

Kitaplardan daha iyi çalışabilecek ve daha iyi anlayacaklar için de IELTS hazırlığında işinize yarayacak kaynakları derledik. İnanıyorum ki bunlara adım adım, sıkı ve sistematik olarak çalışırsanız, IELTS sınavından hatırı sayılır bir puan elde edebilirsiniz. 

1. IELTS Rehberi 

Abdulbaki Türkmenoğlu’nun yazdığı bu kitabı, IELTS sınavına ilk defa girecekler ve sınav hakkında yeteri kadar bilgiye sahip olmadığını düşünenler için tavsiye edebilirim. Ayrıca kitap dilinin Türkçe olması, olası anlam karmaşalarının önüne geçmesi konusunda yardımcı olacaktır. Not: Ben bu kitabı academia.edu ‘da bulabildim. Siz de oradan temin edebilirsiniz. 

2. Thomson IELTS Practise Tests

Bu kitap sınavın formatına alışmak için çok yararlı, çok etkileyici bir kitap. Yoğun olarak çalıştığınızda birkaç haftada bitirebileceğiniz bu kitapta, IELTS için bulunan ipuçlarını takip etmek ve bu sıraya göre ilerlemek çok etkili olacaktır. 

3. Cambridge IELTS Seti 

9 kitap ve dinleme dosyalarından oluşan bu set, Thomson IELTS Practise Tests’i bitirdikten sonra geçip, kitap kitap takip ettiğinizde (1,2,3,4,… şeklinde) fazla zorlanmadan ilerleyebileceğiniz bir kitap seti. Bu set ve setin kitapları biraz pahalı elbette. Ama inanın değer. IELTS hazırlığı için şu anda en baba set hangisi diye sorsanız, kesin olarak Cambridge IELTS Hazırlık Seti diyebiliriz. 

4. Focus on IELTS

Bu kitabı da, çalışmalarınıza fazladan katkı yapmak istediğinizde kullanabilirsiniz. Ama ana kitap olarak tavsiye etmiyoruz.  

5. Official IELTS Practice Materials 

2 kitaptan oluşan bu seti, yaptığınız denemelerin değerlendirmelerini yaparken resmi olarak kullanılan ölçüleri temel almak için kullanabilirsiniz. Burada size bir taktik vermek istiyorum; speaking sınavı için deneme yaparken sesinizi kaydedin ve bu kitaplardaki değerlendirme kriterlerine göre notlandırın. Bence güzel bir formül. 

6. The Economist

Neden buraya bir dergi ismini yazdığımı soranlarınız olacaktır elbette. Çünkü burada çıkan makaleleri okuduğunuzda, o makalelerin IELTS Reading kısmındaki metinlere çok benzediği için, bir yerden sonra sınavdaki pasajların size çok tanıdık gelmeye başladığını fark edeceksiniz. 

7. Visuals: Writing About Graphs Tables and Diagrams

Bu kitaba iyi çalışmak, writing’de epey yol kat etmenizi sağlayacaktır. Özellikle 1. Task için iyi bir çalışma yaptığınız takdirde kısa zamanda farkı siz de fark edeceksiniz. 

8. IELTS Target Band 7 - How to Maximize Your Score

Bu kaynak sınava ilk defa girecekler ve sınav ile ilgili çok fazla altyapıya sahip olmayanların işine çok yarayacaktır.

 

    Etiketler: