Twitter Kullanarak İngilizce Öğrenmek mi?

Salih Uyan
Twitter Kullanarak İngilizce Öğrenmek mi?
  • 13 Ağustos 2016
  • Salih Uyan

Twitter Kullanarak İngilizce Öğrenmek mi?

Twitter kullanarak nasıl İngilizce öğrenilir diye şaşırmışsındır belki. Ama şaşırma. İngilizce öğrenmek isteyen bir kişi için hayatında kullandığı birçok şey aslında mükemmel bir kaynaktır.

Sen yeter ki kaynakları amacına uygun bir şekilde kullanmaya karar ver. Gerisi kolay.

Önce genel olarak Twitter’dan bahsedelim. Sonra dil öğrenmekle ilgili kısma geleceğiz.

18-35 yaş arasındaki gençlere bir anket uygulanmış ve bu insanlara haberleri nerelerden takip ettikleri sorulmuş. Bu insanların % 82’si Twitter cevabını vermiş.

Bu çok enteresan bir sonuç, çünkü Twitter bir haber sitesi değil. 

Artık gazetelerde birbirine benzeyen metinlerden haber okumaktan sıkılmış insanlar. İnternet üzerinde hem anında bütün gelişmeleri öğrenebiliyorlar, hem de sevdikleri kişilerin yorumlarıyla okuma fırsatı buluyorlar. Aslında Twitter platformunun İngilizce öğrenmek için nasıl kullanılabileceği gayet açık. İngilizce konuşan birilerini takip edeceksin, o kadar.

Bir kere Twitter’da karakter sınırlaması olduğu için metinler seni boğmuyor.

Her konuda bir-iki cümlelik fikirler alıyorsun. Özellikle yabancı dil öğrenenler için bu çok önemli bir özellik. Adamlar istese de çok uzun, ağdalı cümleler yazamıyorlar. İfade etmek istediklerini en kısa ve en pratik şekilde yazmak zorundalar ve bu dil öğrenen bir insan için bulunmaz fırsat.

Hem yeni kalıplar, kelimeler öğrenirsin, hem de tam konuşma veya halk diline vakıf oluyorsun. Atıştırmalık İngilizce yani…

İşlerini beğendiğin, hayran olduğun birkaç kişiyi bul, hesabına ekle ve düzenli olarak takip et. Bakalım nelerden bahsediyorlar? Belki İngilizce öğretmeninin dün akşam ne yaptığı pek umurunda olmaz ve bu yüzden de sınıfta dinlemezsin. Ama hayranı olduğun bir aktör dün akşam neler yaptığını yazarsa büyük bir heyecanla okursun. İşte fark bu…

Bunun dışında Twitter'da her gün düzenli olarak yeni kelimeler, atasözleri yayınlayan birçok hesap var. Bu hesapları takip edersen, Twitter ekranını açtığın anda İngilizce öğrenme süreci başlamış demektir.

İlgi alanlarına yönelik hesapları bulup, onları takip etmek de çok işe yarar. Eğer arabalara ilgin varsa, en popüler araba hesaplarını bul ve takip et. Bu hesapları takip ederken amacın hobinle ilgili bir şeyler yapmak olsun. Yoksa sadece İngilizceni ilerletmek için Twitter'a girersen sıkılırsın ve bir süre sonra bırakırsın.

İngilizce öğrenebilmek için hayatının içine alman lazım. Anahtar cümle bu.

Sen hobilerinle ve ilgi duyduğun alanlarla ilgili bir şeyler okumaya çalışırken, İngilizce kelimeler, cümleler beynine akar. İlk önce bir şey anlamyıorum diye canın sıkılabilir ama aynı terminolojiye ait kelimelerle karşılaştıkça, anlamaya başlarsın.

Ve İngilizce öğrenmek için, illa kitap defter açıp masa başına oturmak gerekmediğini bizzat tecrübe ederek anlarsın.

Bu anlayışa ulaşırsan zaten gerisi kolay!

 

    Etiketler:
Salih Uyan
Salih Uyan

Anlıyorum Ama Konuşamıyorum, e-Beveyn Olmak, Şimdi Gözlerini Açabilirsin kitaplarının yazarı.