Online YDS Kaynakları

Ahmet Bican Gülcü
Online YDS Kaynakları
  • 07 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

Online YDS Kaynakları

Kursa gitmeye vaktiniz mi yok? Ya da evde tek başınıza çalışmaktan daha mı çok verim aldığınızı düşünüyorsunuz? O zaman bu yazımız sizin için yazıldı. YDS’ye hazırlananlar için belli bir ücret karşılığında kurs veren 8 web-sitesini ve bu sitelerin özelliklerini yazacağız. 

1. yds.net

Ankara merkezli bu web-sitesi size video kayıtları, canlı yayınları ve harici bir şekilde de alabileceğiniz kitaplar ile YDS sınavına çalışma olanak sağlıyor. C, D ve KOÇ grubu adını verdiği kursiyerlerine ders veren bu site, video kayıtları ve canlı yayınlar paketler halinde önünüze çıkıyor. Site kurucusu Ahmet Akın, KOÇ grubunun diğerlerinden farkını, KOÇ grubunun belli bir altyapıya sahip öğrencilere hitap ettiğini ifade ederek açıklıyor. Bu sitenin eğitim altyapısı daha çok ezberle-pratik yap yöntemine dayanıyor. 

Ücretlendirme konusuna gelirsek, video dersi paketlerinin fiyatları, kitaplı ve kitapsız olmak üzere 175 TL ila 590 TL arası değişiyor. Online kurslarda ise, fiyat, canlı olduğu için biraz farklılık gösteriyor. Bu kursların fiyatları ise, yine paketlerin kitaplı veya kitapsız olmasına göre 1049 ila 1249 TL arasında değişmekte. 

Ayrıntılı bilgi için www.yds.net

2. Remzi Hoca

Eskişehir'de hizmet veren Remzi Hoca, öğrencilerine, sonbahar ve ilkbahar sınavlarına hazırlanmış olacak şekilde bir zaman çizelgesi hazırlayarak, kursiyerlerini canlı yayınla ve kayıttan, YDS’ye hazırlanabileceklerini vaat ediyor. Remzi Hoca, yds.net’ten farklı olarak, bir de AppStore üzerinden, kursiyerlerine sınava hazırlanmaya yönelik uygulamalar sunuyor. 

Bu site de temelde kelime, okuduğunu anlama ve gramere odaklanıyor. Ancak paketlerin içeriği öğrencinin mevcut durumuna göre değişmekte. Mesela İngilizce’ye dair çok fazla bilgisi olmayan adaylar için Ön Hazırlık grubunda temel konu anlatımı vardır, fakat YDS Hazırlık grupları, bundan daha ileri seviye grubudur. Tabi Remzi Hoca, bu gruplara destek olması amacıyla da deneme grubu paketi, temel ve ileri düzeyde akademik çeviri paketleri ve soru çözümü gibi paketler hazırlamış. 

Remzi Hoca, sitesinde bizlere “Ücretsiz Kaynaklar” isimli bir bölüm açıp, indirebileceğimiz ücretsiz içerikler de yayınlamış.

Fiyatları, 220 TL ile 790 TL arasında değişiyor. Fiyatları belirleyen fark ise paket içeriği ve paket türü.

Ayrıntılı bilgi için www.remzihoca.com

3. UzaktanYDS

Ankara’da bulunan EEC (English Exam Centre) Dil Okulu’nun internet ortamındaki sürümüdür. En az 7 senelik tecrübeye sahip Suat GÜRCAN, Rıdvan GÜRBÜZ ve Uğur ALBAYRAK hocaların verdiği dersler, bir dershanede verilenden daha fazlasını vermektedir. 

Diğerlerinden farklı olarak, UzaktanYDS’nin e-YDS için ayrı bir pakete sahip olması, dikkatimizi çekti. Bu pakette, e

YDS’nin birebir ara yüzü kullanılmasının amacı, tahminlerimize göre öğrenciyi sınava daha aşina, daha tanış hale getirmekti.

Bunun yanında “Ön Hazırlık” ve “YDS” paketlerini de hizmetinize sunan UzaktanYDS, bu paket çeşitlerini öğrencinin altyapısına ve ihtiyaçlarına göre ayırmış olup, yine bu ihtiyaçlar doğrultusundan 95 TL’den 660’ye değişen bir fiyatlandırmaya gitmiş. 

Bunun yanı sıra kampanyalı paketleri de bulunan UzaktanYDS’nin, bu paketlerinin fiyatları ise 429’dan 829 TL’ye değişebilmekte. 

Ayrıntılı bilgi için www.uzaktanyds.com 

4. PassageWork

UzaktanYDS’nin bir uzantısı olan bu web-sitesi, okuma parçalarında çok sorun yaşayanlar, kelime bilgisi açısından zayıf olduğunu düşünenler için hazırlanmış bir sanal eğitim kurumudur. Diğerlerinden ve hatta UzaktanYDS’den farklı olarak, bu sistem TÜBİTAK tarafından, İngilizce sınav başarısını ve İngilizce gelişimini olumlu etkilediğine dair onay almıştır. 

İngilizce’nin metin içerisinde daha kolay öğrenildiği zihniyetiyle derslerini hazırlar. 

UzaktanYDS gibi YDS Ön Hazırlık ve YDS Hazırlık paketlerine sahip PW’nin fiyatları, paket kullanım sürelerine göre 80 TL ile 250 TL arasında değişkenlik gösterir.

5. e-Kurs YDS

Daha önce bahsettiğimiz ve hatta Türkiye’deki uzaktan YDS hazırlık eğitimi veren web-sitelerinden çok farklı olarak, e-Kurs, sizlere sınav kazanma garantisi veriyor. Yani bu, tek bir kurs ücretiyle kazanana kadar eğitim alabileceğiniz anlamına geliyor. Ancak bu imkan sadece online paket alana tanınıyor. 

Temelden başlayarak; çeviri, taktik, soru çözümleriyle ileri konulara doğru giden diğer paketlere gelecek olursak, e-Kurs YDS; 5 aşamalı eğitimini 4 pakete ayırıp, bu paketleri ders saatlerine göre ücretlendirmiş. 180 saatlik video derslerini ve 180 saatlik canlı yayın derslerini ayrı paketlerle sizlere sunan e-Kurs YDS, yukarıda da bahsettiğimiz garantiyi, bu canlı yayına paketiyle sizlere veriyor. 

Fiyatlar; ders saatlerine göre 125 TL’den 550 TL’ye kadar uzanabiliyor. Bunlardan ayrı olarak, canlı yayın paketi, sınav kazanma garantisiyle 950 TL olarak belirlenmiş. Burada önemli olan; bu fiyatlara KDV’nin dahil edilmemesi.

Ayrıntılı bilgi için https://www.e-kurs.net/online/yds 

6. YDS Online

Balıkesir merkezli olan ve YDS Academy ile gözle görülür bir başarıya imza atmış YDS Eğitim Kurumları’nın bir uzantısı olan YDS Online, YDS’ye çalışırken birçok konu ve binlerce örnek sorunun yanında, kayıtlı içerikleri sayesinde de, kendinizi, çok derin bir bilgi kuyusunun içinde bulacaksınız. Birçok öğrenci tarafından olumlu yorumlarla anılan YDS Online, çözümlü sorularıyla, konu anlatımlarıyla, kelime çalışmaları, süreli yazıları, çözüm teknikleri ve çeviri teknikleriyle 10 binin üzerindeki aday sayısıyla dikkat çekiyor. 

Paket seçeneklerine gelirsek, YDS Online, sizlere dilerseniz YDS Hazırlık Paketi ile Gramer Paketi, Kelime Paketi ve Soru Çözüm paketini bir arada, dilerseniz bu paketleri ayrı ayrı, dilerseniz de bunlara ek, ayrı olarak Çeviri Teknikleri paketini sunuyor. 

Fiyatları, paket türü ve içeriğine göre 59 TL ile 419 TL arasında çeşitlilik göstermekte.

Ayrıntılı bilgi için: www.ydsonline.net

7. Eskuda English Academy

Ankara temelli olan Eskuda English Academy, canlı ve videolu dersler imkanlarının yanında sizlere, kaçırdığınız dersleri sınırsız izleme ve/ya tekrar etme fırsatı verir. 3 çeşit YDS eğitim paketi içeren bu web-sitesi, bu paketleri Ön Hazırlık, Hazırlık ve İkili Paket olarak sunuyor. Paketlerin fiyatlarıyla sıralı olarak; 549, 849 ve 1299 TL’dir. 

Ayrıntılı bilgi için www.onlineydshazirlik.com

8. Sistem Dil

25 yılı aşan tecrübesiyle Sistem Dil, YDS konusunda 2 farklı paket ile karşımıza çıkıyor. Birincisi paket, hazırlık kursu, ikincisi ise soru çözüm paketinden oluşuyor. 

Hazırlık paketi; kelime, detaylı gramer anlatımı, cümle ve sözlük yapısı, paragraf analizi, okuduğunu anlama geliştirmelerine ve akademik çeviri konularına yoğunlaşmış. Soru Çözüm paketinde ise detaylı çıkmış soruları gözümüze çarpıyor. 

Sistem Dil, Hazırlık paketi için yaklaşık 1000 TL’lik bir paha biçerken, Soru Çözüm paketi için ise yaklaşık 600 TL fiyatta karar kılmış. 

Ayrıntılı bilgi için: www.sistemdil.com

Eğer yukarıda yazılan bir siteden online YDS dersleri almak istiyorsanız, size şiddetle edeceğimiz yegane tavsiye, herhangi bir paketi satın almadan önce muhakkak demo derslere katılmanız olacaktır. 

Ayrıca, sıkı bir arama neticesinde de YouTube’da da birçok videolu derse erişebileceğiniz ipucu da verelim. 

 

    Etiketler: