Online TOEFL Kaynakları

Ahmet Bican Gülcü
Online TOEFL Kaynakları
  • 15 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

Online TOEFL Kaynakları

TOEFL sınavına hazırlanmak için kullanabileceğiniz birçok web sitesi var internette. Bunlardan bir kısmı Türkiye'de hazırlanmış. Bazıları dil okullarına bağlı, bazıları da bağımsız. Aynı şekilde bu sitelerden bazıları ücretsiz hizmet verirken, bazıları bir miktar ücret karşılığında hizmet veriyor.

İnternette aradığınız kaynağı bulmanın en kesin yolu araştırma yapmaktır. Tavsiyeleri elbette dinleyin. Ama kendiniz araştırmadan ve ikna olmadan herhangi bir kaynak için karar vermeyin.

Bu yazıda internet üzerinde en popüler 8 web sitesinin tanıtımını yapıyoruz. Biraz vakit harcayıp inceleme yapın ve en ideal olan siteye karar verin.

1. Uzman TOEFL

UzmanTOEFL.com sizlere öğrenmeyi, istediğiniz skoru ve amacınıza ulaşmayı garanti ediyor. Bunu ise, okuma ve dinleme sorularının videolu çözümleri, yazma çalışmaları ve örnek cevapları, konuşmaya hazırlık çalışmaları ve hazırlanmaya yönelik videolarla, kelime çalışmaları ve deneme sınavlarıyla başaracağını iddia ediyor. Bunun yanında mobil (telefon-tablet) desteği ve çalışma istatistiklerinizi görebilme fırsatı da işin tuzu biberi oluyor. 

2. OnlineTOEFL.org

Bu online TOEFL kursunun diğerlerinden farkı, rakam verebilmesi. Sitesindeki iddiaya göre, dersler, her bir kursiyerin en az 85 alabileceği şekilde hazırlanmış. Ayrıca bu web-sitedeki soru kısımları, öğrencinin öğrendiklerini pratiğe geçirmesi amacıyla gerçek TOFL iBT’de çıkan sorulardan ve bu sorulara verilen cevaplardan oluşuyor. Sitedeki videolar Türkçedir ve istenildiği zaman tekrar dinlenebilir. Konuşma ve Yazma kısımları için ise öğrencilere soru türünü temel alarak “cevap verme şablonları” sunulmaktadır. 

3. EF English Live

Bu adres de 4 temel dil becerisini (okuma, yazma, dinleme, konuşma) geliştirmeye yönelik hazırlanmış. Online eğitim programınızın kişisel olduğu bu programda güçlü ve zayıf taraflarınızı belirleyerek kendinize has ve etkili bir çalışma planı hazırlayabilirisiniz. 60 konuşma ve 20 yazma eğitim alıştırmasına katılabileceğiniz ve limitsiz egzersiz seansında ise becerilerinizi geliştirebileceğiniz bu kurs, eğitim araçları için kullandığı yüksek kalitedeki multimedyalarıyla da dikkat çekiyor. 

4. Sctrictly English 

Amerika kaynaklı bu online kurum sizlere 4 temel yeteneğe ek olarak kelime ve telaffuzunuzu geliştirmenize yardımcı olacak kurslar da sunuyor. Sitesinde kursiyerlerine ait bazı istatistikleri de yayınlayan bu kurum, bu istatistikleri ve ana sayfasındaki “GARANTİLİ” yazısıyla da güven aşılıyor. Bu arada site, içeriklerinin çok çok küçük bir kısmını herkese, geri kalanları da sadece kendi üyelerine açmış. 

5. Manhattan Review

Manhattan Review; şuanda ABD, Kanada, Avrupa, Asya, Avustralya, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika’da dersler veriyor. Bu fiziksel kurumlarının yanında online dershane de açan Manhattan Review; Business Week, The Times, Newsweek, The Independent, Financial Times Deutschland, Frankfurter Allgemeine, Süddeutsche Zeitung isimli yayınlar tarafından yapılan haberleriyle güvenimizi kazanmış bulunmakta. 

6. Magoosh

Binlerce öğrencinin TOEFL skorlarını geliştirdiği Magoosh, belli koşullara bağlı olarak sizlere başarısız olduğunuz taktirde paranızı tamamen geri vereceğini garanti ediyor. Bu garantiyi, bence, 330’u geçen alıştırma sorusuna ve açıklama videosuna, 100’ü aşkın ders videosuna, basit tasarımına ve eğitmenlerine olan güveni sayesinde veriyor. 

7. Udemy

Udemy’nin web-sitesinde bulunan arama kutucuğuna “toefl” yazdığınızda karşınıza çıkacak birçok video, size TOEFL’a hazırlanırken işinize yarayacak harika bilgiler verecek. Bu sitedeki bazı videolar ücretsiz. Ama büyük bir çoğunluğu 20$ ile 150$ arasında ücretlerle sunuluyor.  

8. Kaplan Test Prep

Varlığını eğitimin birçok alanında başarılı bir şekilde sürdüren Kaplan, TOEFL’a hazırlananlar için de online bir kurs düşünmüş. Bu kursları 2 farklı şekilde veren Kaplan, ilk kurs için 227$, ikinci kursu içinse 699$ fiyat biçmiş. Garanti verilen ilk kursun özellikleri; eğitmen yönlendirmeli video seansları, gerçekçi sınav deneyimi, lazma örnekleri, çalışma materyalleri ve akıllı rapor teknolojisine sahip olması. İkinci kursundaki özelliklere gelirsek; az önce saydıklarımıza ek olarak konuşma bölümü için bir native speaker (İngilizceyi anadil olarak konuşan) ile 3 saat birebir ders ve saatlerde esneklik... 

 

    Etiketler: