Malta’daki En İyi 10 Dil Okulu

Ahmet Bican Gülcü
Malta’daki En İyi 10 Dil Okulu
  • 07 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

Malta’daki En İyi 10 Dil Okulu

Malta'da dil öğrenmek genelde plajlar, gece kulüpleri, ateş başında eğlenen gençleri çağrıştırır. Bu çağrışımın asıl sebebi daha çok müşteri çekmek için broşürlerine bol miktarda eğlence fotoğrafı ekleyen yurtdışı eğitim ajanslarıdır. Yani Malta aslında sadece eğlenceden ibaret değil.

Ama deniz kıyısında olması, Akdeniz iklimi olması ve güzel plajlarının olmasından dolayı elbette İngiltere'ye göre bir tatil mekanına daha çok benziyor. Sabahları gidip yüzeyim, akşamları kalabalık caddelerde dolaşayım, sosyalleşeyim derseniz Malta diğer ülkelere göre daha avantajlı. 

Ama buranın en büyük avantajı tabi ücretlerin daha düşük olması. Biraz araştırma yaparsanız diğer ülkelere göre ücretlerin hayli düşük olduğunu kendiniz de göreceksiniz.

Bu listede yer alan okullar, dil okullarına başvurmak isteyenlerin ilk tercih ettiği bir web-sitesinden, katılımcıların oylarıyla en yüksek nottan, en düşük nota doğru ilerleyen bir şekilde, genel bilgiler, imkanlar ve engelli öğrenciler için sağladığı imkanlarla birlikte listelenmiştir. Güvenilirliği sağlamak amacıyla, okullar, 12-373 kişinin oyladığı okullar arasından seçilmiştir. Umarım karar vermenize yardımcı olur. 

MALTA'DAKİ EN İYİ 10 DİL OKULU

1. International House 72-4,2 (72 kişiden toplanan oylarla 5 üzerinden 4,2 puan almıştır

2001’de St. Julians’ta kurulan okul; kumlu sahile, mağazalara, kafelere, sinemalara ve restoranlara yürüyerek 5 dakika gidilebilecek konumdadır, haliyle merkezidir. 

İmkanları: okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatı, günlük yayınlar, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına ücretsiz erişim imkanı, film kiralama, film ve oyun odası, hol, bahçe, balkon veya teras, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, ücretsiz kahve, ücretsiz park yeri ve ücretsiz internet.

Engelli öğrenciler için imkanlar: sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile ulaşabilme imkanı, engelli tuvaleti, işitme/görme engelli ve öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

Paylaşılan dairelerin ve rezidansların okula çok yakın olması ve çatı katı terası ise okulun sevdiğimiz yanları.

2. Easy of Languages (52-4,1)

2004’te Valetta’da kurulan Easy of Languages, Malta’nın başkentinde kozmopolit bir atmosfer sunarak devraldığı kültürel mirasıyla, diğer ülkelerden gelenlerin getirdiği kültürü sentezleyip size ilginç bir deneyim yaşama imkanı sunuyor. Bu okul, Malta’nın fantastik mağazalarına, mükemmel restoranlarına ve en iyi tarihi yerlerine iki adımlık mesafede.

İmkanları: okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, hol, çatı katı teras, öğrenci destek masası ve ücretsiz internet.

Bu okulu sevmemizin sebebi ise aile konaklama evlerinin okula çok yakın oluşu ve çatı katı terası. 

3. English Language School (42-4,1)

Bu okul 1991’de kurulmuş olup, barları, gece kulüpleri, mağazaları, sineması, AVM’si, kumlu bir sahili, bowling pisti ve hatta kumarhanesiyle Malta’nın eğlence merkezi olan St. Julians’ta bulunmaktadır. Bütün bu saydığımız yerler ise okula birkaç dakikalık mesafededir. Bu okul, yıl boyunca devam eden etkinlikleriyle hareketliliğiyle, modernliliğiyle ve sürekli vızır vızır işleyen bir sisteme sahip olmasıyla ün salmış.

İmkanları: İmkanları: okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur otomatı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına ücretsiz erişim imkanı, oyun odası, hol, bahçe, çatı katı terası, öğrenci destek masası ve ücretsiz internet.

Engelli öğrenciler için imkanları: sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile erişim imkanı.

Bu okul, aile yanında konaklayanlar tarafından yüksek derece oylanması, çatı katı terası ve paylaşılan dairelerin ve rezidansların okula çok yakın oluşuyla aklımızdaki yerini aldı.

4. BELS (62-4,1)

BELS, 1997’de Gozo’da kurulmuştur. Okul, rahatlatıcı, dingin ve resmedilmeye değer atmosferiyle Kercem’e 5 dakika, Victoria’ya ise 15 dakikalık bir mesafededir. 

İmkanlar: okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur otomatı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, hol, bahçe, balkon veya teras, öğrenci destek masası, açık yüzme havuzu, ücretsiz park yeri ve ücretsiz internet.

Engelli öğrenciler için imkanları: sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile erişim imkanı ve engelli tuvaleti
Paylaşılan dairelerin ve rezidansların okula çok yakın olması, açık yüzme havuzu ve çatı katı terası bu okulu sevmemiz için gerekli sebeplerden birkaçı.

5. Eurocentres Malta (12-4,0)

Bu okul 2004’te Msida’nın bir köyünde kurulmuştur. Resmedilmeye değer konumuna ek olarak, bu konumda bulunan deniz manzarası, Msida Yat Limanı, ve sahildeki sayısız restoran ve kafeleri resmedilmeye değer oluşunu önemli ölçüde artırıyor. Köyde oluşu sizi yanıltmasın! Oraya gelen otobüsler, Malta’nın diğer görülmeye değer yerlerine çok iyi bir şekilde bağlantı sağlıyor. Bu otobüsler sayesinde, başkent Valetta ve yukarıda bazı özelliklerini saydığımız St. Julians ile okulun arası 5 dakikalık bir mesafeye düşüyor. Oldukça sessiz bir ortamda bulunan Eurocentres, şehrin hır güründen uzak, ama bütün tesislere de yürüme mesafesindedir. 

İmkanları: okulun çeşitli yerlerinde içecek otomatı, kütüphane, film odası, hol, bahçe, balkon/teras, çatı katı teras, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, ücretsiz park yeri ve ücretsiz internet.
Engelli öğrenciler için imkanları: sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile erişim imkanı, engelli tuvaleti ve öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

Burası, konaklama yerlerinin okula yürüme mesafesinde oluşu ve çatı katı terasıyla gönlümüzde bir yer ediniyor.

6. English Communication School  (44-4,0)

1989’de Sliema’da kurulan ECS, dil eğitiminizi Malta’nın ilk dil eğitimi okullarından birinde başlamanıza/devam etmenize olanak sağlıyor. Eğitim Departmanı tarafından lisanlı hale getirilen ve ISO 9001 kalite belgesine sahip bu okul, yabancı öğrencilere yüksek standartlarda dil eğitimi vermesiyle kendini onurlandırıyor. 

Sliema’da yer alan diğer dil okulları arasından en yüksek nota sahip olan bu okul, Malta’nın en popüler turist merkezi olan Sliema’nın göbeğinde, denize birkaç metre uzaklıkta ve mağazalara, kafelere, restoranlara, sahillere yakın bir konumda bulunuyor. 

İmkanları: kafeterya, okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, film ve oyun odası, hol, bahçe, balkon/teras, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, bilardo masaları ve ücretsiz internet.

Engelli öğrenciler için imkanları: sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile erişim imkanı, engelli tuvaleti

7. Linguatime School of English  (220-3,9)

Bu okul 1998’de adadaki en büyük ve en modern yer olan Sliema’da kurulmuş. Uluslar arası öğrencilerin kaynaşmasını oldukça iyi bir şekilde sağlayabilen bu okul aynı derecede de kişisel hizmet sunuyor. 

İmkanları: kafeterya, okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatı, bilgisayar laboratuarı, günlük yayınlar, kütüphane, film odası, film kiralama, hol, bahçe, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, oyun konsolu ve ücretsiz internet.

Okulun kendini sevdirdiği yanları ise; deniz manzaralı konumu, farklı milletlerden olan öğrencilerin şahane karışımı, otel veya hostel türü konaklama yerlerinin okula çok yakın oluşu. 

8. inlingua (205-3,9)

Bu okul da Sliema’da kurulmuş. Kuruluş yılı ise 1980. Okul, yoğun ticari faaliyetleri olan, oturmaya uygun, aradığınız her şeyin kapının hemen dışında olduğu, istediğiniz her şeye neredeyse 60 saniyede ulaşabildiğiniz bir konumda bulunuyor. 

İmkanları: okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, film odası, hol, öğrenci destek masası, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına ücretsiz erişim imkanı, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı ve ücretsiz internet.

Bu okulun ilgimizi çeken tarafıysa 5 yaşından büyük çocuklara da kurs vermesi ve Sliema’nın merkezinde yer alması. 

9. Chamber College (49-3,8)

Gzira’da, 2005’te kurulmuş. University of Malta’nın spor alanlarının karşısında bulunan bu okul, gezilebilir Griza sahiline de birkaç dakikalık mesafededir. Sliema’yla da arası 15 dakikadır. Chamber College, canlı, modern bir okuldur ve okula yakın konaklama imkanlarıyla size İngilizce öğretiminde yıl boyunca devam eden geniş bir kurs çeşitliliği sunuyor. 

İmkanları: kafeterya, restoran, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına ücretsiz erişim imkanı, film kiralama, film ve oyun odası, hol, bahçe, balkon, çatı katı teras, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, ücretsiz kahve, ücretsiz park yeri ve ücretsiz internet.

Engelli öğrenciler için imkanları: sınıflara, kafeteryaya ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile erişim imkanı, engelli tuvaleti

Paylaşılan dairelerin ve rezidansların okula çok yakın oluşu, uluslar arası öğrencilerin karışımı, çatı katı terası bu okulu sevilebilir hale getiriyor. 

10. Clubclass (373-3,7)

Bu okul da St. Julians’ta kurulmuş, 1999 yılında. Okulun ve okulun konaklama yerlerinin St. George koyunun kumlu sahiline yürüme mesafesinde oluşu ve okulun karşısındaki otobüs durağının, okulu Sliema’ya ve Valetta’ya bağlanması büyük avantajlardan. 

İmkanları: kafeterya, restoran, öğrencilerin kullanımı için mutfak, yine öğrencilerin kullanımı için mikro dalga fırın ve buzdolabı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına ücretsiz erişim imkanı, film odası, hol, bahçe, balkon/teras, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, açık ve kapalı yüzme havuzları, spor salonu ve ücretsiz internet.

Engelli öğrenciler için imkanları: engelli park yeri, sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile ulaşabilme imkanı, engelli tuvaleti, görme engelli ve öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

Bu okulun en çok sevilen yanları ise, konaklamanın ve eğitimin tek bir çatı altında toplanması, açık ve kapalı havuzları ve uluslararası öğrencilerin karışımıdır.

    Etiketler: