İngiltere’deki En İyi 10 Dil Okulu

Ahmet Bican Gülcü
İngiltere’deki En İyi 10 Dil Okulu
  • 07 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

İngiltere’deki En İyi 10 Dil Okulu

İngiltere biraz soğuk gelebilir size... İngilizler sıkıcı, hava yağmurlu, yemekler kötüymüş gibi düşünebilirsiniz. Ama bir şeyi unutmayın! Kim ne derse desin değişmeyecek bir gerçek var! "İngilizce İngiltere'de öğrenilir."

Bu cümleden "Başka ülkede İngilizce öğrenilmez" anlamı çıkarmayın! Ama İngilizce eğitimine ilişkin gerek kaynak, gerekse dil okulu olarak en etkin ülke İngiltere'dir. Dil öğrenmek için bu ülkeye gidenler, Londra veya Cambridge gibi çok kalabalık şehirleri tercih etmezlerse fena olmaz. Çünkü bu şehirlerde binbir milletten insan var. Metroya bindiğinizde en az 10 farklı dil konuşuluyor. Ama öte yandan büyük şehirlerin de avantajları var.

Neyse, biz şimdi dil öğrenim kursları arayanların en çok tercih ettiği ve tecrübe edenlerin oylayabildiği bir site aracılığıyla en iyi EĞİTİM KALİTESİNE ve SOSYAL İMKANLARA sahip okulları derleyeceğiz.

Her ikisi için de ilk 5 gayet yeterli bence. Bu arada güvenilirliği sağlamak amacıyla her bir okul 30-92 kişi tarafından oylanmıştır. 

Tercihinize bağlı olarak her iki gruptaki okulları inceleyebilir ve bir karar verebilirsiniz.

Eğitim kalitesi açısından İngiltere'nin en iyi 5 okulu

1. Globe English Center

80/4.3  (80 kişi tarafından oylanıp, 5 üzerinden 4,3 puan almış)

Globe English Center hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse; bu okul 1978’de Exeter’de kuruldu. Okul, şehir merkezinde sessiz bir sokakta konuşlandırılmış. Başlıca mağaza, spor tesisi ve istasyonlara yürüyerek 5 dakikalık bir uzaklıkta. Denize 20 dakikalık, Londra’ya ise 2 saatlik mesafede. 

İmkanlarına gelirsek; kafeterya, restoran, öğrencilerin kullanımı için mutfak, yine öğrencilerin kullanımı için mikro dalga fırın ve buzdolabı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, oyun odası, hol, bahçe, balkon veya teras, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, bilardo masaraları, ücretsiz kahve ve internet. 

Engelli öğrenciler için imkanları: engelli park yeri, sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile ulaşabilme imkanı, engelli tuvaleti, görme engelli ve öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

Nelerini seviyoruz?

Aile apartmanları okulun hemen yanında. Ayrıca sosyal aktiviteler için yapılan oylamada da hatırı sayılır bir yere sahip. Bunun yanında yetişkin sınıfları 6 kişi bu okulda. Diğer seviye ve yaş gruplarının sınıflarının sayısı da küçük tutulmuş. Küçük demişken, tüm yıl boyunca verilen kurslar, 7 yaşındaki çocuklardan başlıyor. Aile yanında kalacakların haricinde kendi eve çıkacaklar için de iyi bir haberimiz var; evler de bu okula yakın. Aynı zamanda bu okul, en iyi sosyal imkanlara da sahip.

2. Clubclass (30/4,3) 

Genel hatlarıyla incelediğimizde; Clubclass 2012 senesinde Londra’da kurulmuş bir dil okulu. Londra’nın Zone 1 adlı bölgesinde, Bloomsbury’de. Burası öğrencilere modernliğin rahatlığını sunuyor. Ancak daha da önemlisi okulun öğrenme için oluşturduğu rahat ve konforlu atmosferi. 

İmkanlar ise;  bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı ve ücretsiz internet. 

Engelli öğreciler için imkanlar: sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile ulaşabilme imkanı, engelli tuvaleti, görme ve işitme engelli ve öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

Farklı milletlerin insanlarının muhteşem buluşması ise en hoşumuza giden kısmı.

3. Colchester English Study Center (90/4,2) 

Okul 1969’da Colchester’da kurulmuş. İlçe merkezine yürüyerek 10 dakikadan daha kısa sürede ulaşım imkanı var. Ayrıca ilçe merkezine giden yol üstünde bazı butik mağazalar, restoran ve kafeler de mevcut. 

Okulun imkanları; kafeterya, okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatları, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, oyun odası, hol, bahçe, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, bilardo masaraları, ücretsiz internet, film kiralama, film odası, futbol sahası ve masa tenisi.

Sevdiğimiz tarafı ise her öğleden sonra çocuk gruplarından yetişkinlere kadar boş zaman aktiviteleri olması. Bu etkinlikler bizzat okul yönetimi tarafından planlanıyor ve uygulanıyor. Bu durumda dersten sonra da bir yandan İngilizce pratik yapmaya devam ediyor, bir yandan da eğleniyorsunuz. 

4. Concorde International (60/4,2)

Concorde ınternational, 1972’de Canterbury’de kurulmuş. Sıcak karşılamalarıyla meşhur bir okul. (Herhalde çiçeklerle falan karşılıyorlar.) Ayrıca 3 üniversiteye ve 2 UNESCO Dünya Mirasları sitesine ev sahipliği yapar. Şehrin insanları sıcak, sokakları ortaçağlardandır. Ve modern alışveriş merkezlerinde kafeler, özenle seçilmiş restoranlar, birçok spor tesisi, tiyatrolar ve sinemalar mevcuttur.

İmkanlarına gelecek olursak; kafeterya, restoran, öğrencilerin kullanımı için mutfak, yine öğrencilerin kullanımı için mikro dalga fırın ve buzdolabı, içecek otomatları, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, günlük yayınlar, hol, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, ücretsiz internet ve voleybol kortu vardır. 

Engelli öğrenciler için de engelli tuvaleti imkanı vardır bu okulun. 

Kampus içerisinde konaklama imkanı ve aile yanında veya bireysel konaklayacak olanların evlerinin o muhitte bulunması, bize okulu sevdiren özelliklerdir. 

5. Centre of English Studies (CES) (40/4,2) 

1976’da Londra’da kurulmuş olup yürüyerek 10 dakikada ulaşabileceğiniz Wimledon’daki tren ve metro istasyonlarına gidebileceğiniz sevimli bir yola sahiptir. 

İmkanları; kafeterya, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, film ve oyun odası, film kiralama, hol, bahçe, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı ve tenis kortu. 

Engelli imkanları; kafeteryaya, sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile ulaşabilme imkanı, engelli tuvaleti, öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

 

Sosyal imkanlar açısından İngiltere'nin en iyi 5 okulu

1. UIC English (Eski adıyla ISIS) (30/4,2) 

Bu okul 1991’de Londra’da kurulmuş. Birçok sanatsal yapının bulunduğu Greenwhich’e 2 dakikalık mesafede. Yürüme mesafesinde birçok kafe, restoran ve mağazalar bulunuyor. Greenwhich Parkı, Maritime Müzesi, Kraliyet Gözlemevi de birkaç dakikalık yürüme mesafesinde. Tren istasyonuna dakikalık mesafede ve London Bridge’e yolculuğuna ise 10 dakika uzaklıkta. 

İmkanlar; kafeterya, öğrencilerin kullanımı için mikro dalga fırın, bilgisayar laboratuarı, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, hol, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, ücretsiz internet, film odası ve bilardo masaları. 

Engelli imkanları; sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile ulaşabilme imkanı, engelli tuvaleti, işitme/görme engelli ve öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

Farklı milletlerden öğrencileri çok iyi kaynaştırması ise, gönlümüzü fetheden şeyler arasında.

2. Language in London (52/4,2)

Adından da anlaşılacağı üzere Londra’da 1989’da kurulmuş bir okul. Burası da Londra’nın Zone 1 adlı bölgesinde, Bloomsbury’de kurulmuş, meşhur British Museum’un hemen yanında, kültürün ve akademinin kalbinde, Londra Üniversitesi yolunda yer almaktadır. Londra’nın İstiklal Caddesi’ne yani Oxford Street’e iki dakikadan daha az bir mesafededir. Yani okuldan çıktıktan sonra bir dakika içinde kendinizi şehrin karmaşası içinde bulabilir, alışveriş yapabilir veya Londra'nın en önemli turistik noktalarına dakikalar içinde ulaşabilirsiniz. 

İmkanlar; kafeterya, kütüphane, bahçe, içecek otomatı, balkon/teras, hol, öğrenci destek masası, ücretsiz internet
Sevdiğimiz yanı ise derslerinde iPad ve Apple TVlerle Apple teknolojisini kullanması.

3. Centre of English Studies (CES) (56/4,2)

Az önce bu ismi okudunuz ancak burası Worthing’de, 1979’de kuruldu. Okul göz alıcı bir Viktorya binasında bulunuyor. Şehir merkezinde, mağazalara, demir yolu araçlarına yakın, ve denize nazır bir yerde bulunmakta.

İmkanlar; okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, oyun konsolları, hol, bahçe, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, ücretsiz internet, film kiralama ve masa tenisi.

4. St. George International (92/4.1)

1962’de Londra’da modern amaçlarla Londra’nın kalbinde inşa edilmiş yerleşkeler içinde kurulmuştur. Eğitimle turistik geziyi bir arada çıkarmak isteyenler için ideal bir konumdadır.  

İmkanları: ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, ücretsiz internet, film kiralama.

Engelli imkanları; sınıflara ve resepsiyona tekerlekli sandalye ile ulaşabilme imkanı, engelli tuvaleti, işitme/görme engelli ve öğrenme zorluğu çeken öğrenciler için uyarlanmış.

Sevdiğimiz tarafları ise her öğleden sonra çocuk gruplarından yetişkinlere boş zaman aktiviteleri olması, aile yanında kalanlar ve öğrenci apartmanları için şahane puanlar almasıdır.  

5. LSI – Language Studies International (43/4,0)

Bu okul 1965 Brighton doğumludur. Sahile, AVM’ye, sosyal tesise, ana tren hattına, kütüphaneye 5 dakika mesafededir. Ana otobüs hattına ise 2 dakikalık mesafededir. 

İmkanları: okulun çeşitli yerlerinde abur-cubur ve içecek otomatı, bilgisayar laboratuarı, kütüphane, ders sonrasında dil öğrenme yazılımına erişim imkanı, hol, bahçe, öğrenci destek masası, fotokopi makinesi, öğrencilerin kullanımı için yazıcı, bilardo masaraları, ücretsiz internet, film kiralama ve masa tenisi.

Son olarak size bir tüyo vereyim. İngiltere'deki okulların bulundukları bina ne kadar eskiyse, kalitesi o kadar çok oluyor. Yani gideceğiniz okulun binasının yaşına bakarak eğitim kalitesine karar verebilirsiniz. Sakın bina harap vaziyette falan diye vaz geçmeyin!

    Etiketler: