İngilizce Öğrenmenin 10 Basit Yolu

Cüneyt Ali Mert
İngilizce Öğrenmenin 10 Basit Yolu
  • 25 Mart 2019
  • Cüneyt Ali Mert

İngilizce Öğrenmenin 10 Basit Yolu

1. Okumak, okumak ve okumak

İngilizcenizi geliştirmenin en iyi yollarından ilki farklı kaynaklardan sürekli okumaktan geçer. Makaleler, gazeteler, dergiler, çizgi romanlar veya İngilizce basitten zora metin bulabileceğiniz online kaynaklardan sürekli okumalısınız.

2. İngilizce öğrenmek için kendinizi teşvik edin

Ya da başka bir deyişle, İngilizce öğrenmenizin gerekliliğini anlamaya çalışın. Önünüzde net bir sebep ve amaç varsa, ingilizce öğrenmeniz için sahip olacağınız gaz hiç kesilmeyecek. Ayrıca hevesinizi kaybetmenizin önüne de geçmiş olur, hızlı bir geri dönüş için size anlamlır bir sebep sunar ve hatırlamanızı sağlar.

3. Düzenli olarak İngilizce dilbilgisi pratiği yapın

Becerilerinizi geliştirecek çalışma kitapları bulabileceğiniz birçok çevrimiçi İngilizce ödev yardımı var. Uygun olan İngilizce gramer bilgisi, düzenli olarak uygulamanız gereken en önemli öğrenme evresidir. Çevrimiçi soruları çözün, örnek kitaplarla çalışın ve alıştırmalar yapın. Daha net bir dilbilgisi daha iyi bir İngilizcenin yolunu açıyor.

4. Konuşma metinleri dinleyin

Tanınmış kişilerin konuşmalarını dinlemek gerçekten bir ilham kaynağıdır. Bazen söyledikleri zininizi sakinleştirmek için yeterli. Ayrıca konuşmaları dinlemek, İngilizce becerilerinizi artırmanıza yardımcı olur. Daha fazla dinlediğinizde, daha fazla şey öğrenirsiniz, daha fazla anlarsınız, böylece daha fazla faydalanırsınız.

5. Günlük tutun

Her gün onlarca kelime duyuyoruz. Ne zaman yeni bir şey veya anlamını bilmediğiniz bir kelime duyarsanız, bunu günlüğünüze yazın. Bilinmeyen kelimenin anlamını ararken, sözlüğünüze eklersiniz. Ayrıca bir şey konuşurken ve bir hatayı düzelttiğinizde, günlüğünüzün kelime haznenizi uygun bir şekilde toplanmasına yardımı olması bu durumu için not alın.

6. Yanlış bile olsa daha fazla konuşmaya çalışın

Ağzınızdan çıkan İngilizce şey yanlışsa, endişelenmeyin. Konuşmaya devam edin. Sadece öğrendiğini unutmayın. Bu nedenle, yapabileceğiniz hatalardan korkmayın.

7. Her zaman motive olun. Yapabileceğinize inanın, istekli olduğunuz sürece bu değişmez.

8. Dinleme alışkanlığını arttırın. Daha iyi anlamakla daha iyi dinlemekle mümkün olur, öğrendiğinizi kanıtlar.

9. Çevrimiçi İngilizce ödev yardım videolarına, web sayfalarına veya bloglara, İngilizce için gerekli olan zorlu kurallar veya prensipler hakkında bilgi edinmek için nasıl ve ne hatırlamanız gerektiği konusunda size açıklanmış olanlara bakın. Düzgün cümle yapısının oluşturulması ve etkili anlamlı cümle yapımı için gramer kavramları iyi bir çalışma gerektirir.

10. “İngilizceyi anlamıyorum - I don't understand English” veya “İngilizce bilmiyorum I don't know English” gibi  olumsuz etkisi olan bir cümle kullanmayın. Bunun yerine “İngilizce öğreniyorum - I am learning English” veya “İngilizceyi yeni öğreniyorum lütfen yavaşça söyleyin / okuyun - Please tell/read slowly as I am learner an English” gibi olumlu cümleler kullanın. Bu olumlu tutum sadece enerjinizi arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda iyi görünmesini ve başkalarının önünde de gurur duymasını sağlayacaktır.

"İngilizcenizi Geliştirmeniz İçin 10 Eğlenceli Yöntem" isimli bir başka yazıda pek yakında görüşmek üzere...

 

Cüneyt Ali Mert
Cüneyt Ali Mert

IT Öğretmeni, yazılım ve tasarımlar yapar.