İngilizce Kurslarında İngilizce Öğrenilir mi?

Salih Uyan
İngilizce Kurslarında İngilizce Öğrenilir mi?
  • 10 Ağustos 2016
  • Salih Uyan

İngilizce Kurslarında İngilizce Öğrenilir mi?

Birçok insan üniversite, askerlik ve izdivaç gibi önemli engelleri aşıp iş aramaya başlıyor.

İş bulmak için internete giriyor ve en mütevazı iş ilanlarında bile ikinci yabancı dil mecburiyetini görünce benzi sararıyor tabi. Bu durumdaki insan da panik içinde evine en yakın dil kursuna koşuyor hemen. Ama maalesef kursa gidenlerden birçoğu İngilizce öğrenemeden ayrılıyor kurstan. 

Sebebi ne biliyor musunuz? Hayatındaki önemli bir boşluğu doldurmak için gittiğiniz kursta, kâğıt üzerinde boşluk doldurursunuz aylarca. Ve bir bakarsınız, hala tek kelime konuşamıyorsunuz. 

Demek ki kâğıt üzerinde boşluk doldurarak İngilizce öğrenilmiyor.

Önünüze konan çoktan seçmeli testlerde en şık şıkkı seçerek aylar sonunda gelebileceğiniz tek nokta sınavlardan iyi puan almaktır. Bunun ötesine geçemezsiniz. Aylar boyunca yeni kelimeleri cümle içinde kullanırsınız ama o cümleleri hayatın içinde bir türlü kullanamazsınız.

Ve iş görüşmelerinde, “Anlıyorum ama konuşamıyorum.” ifadesinin mülakatçılar açısından pek ikna edici özelliği yoktur maalesef.

Peki, biz gelelim asıl sorumuza? İngilizce kurslarında gerçekten İngilizce öğrenilir mi? Elbette öğrenilir. Ama doğru kursu bulmak önemli…

Bu yüzden İngilizce kurs araştırırken çok dikkatli olun! Sadece gramer anlatılan kurslardan uzak durun. 
Eğer şu anda bir kursa gidiyorsanız ve sürekli gramer egzersizleri yapıyorsanız hemen o kursu bırakın. Hele kurstaki hocanız derste az da olsa Türkçe konuşuyorsa hemen koşarak uzaklaşın. 

Ama gittiğiniz kursta hoca seviyeniz ne olursa olsun İngilizce konuşuyor, etkinlik yapıyor ve sizi konuşturuyorsa devam edin. 

Yani işin sırrı konuşmak… Bunu sakın unutmayın!

 

    Etiketler:
Salih Uyan
Salih Uyan

Anlıyorum Ama Konuşamıyorum, e-Beveyn Olmak, Şimdi Gözlerini Açabilirsin kitaplarının yazarı.