IELTS Sınavı İçin 8 Muhteşem Site

Ahmet Bican Gülcü
IELTS Sınavı İçin 8 Muhteşem Site
  • 15 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

IELTS Sınavı İçin 8 Muhteşem Site

Uluslararası İngiliz Dili Sınav Sistemi anlamına gelen IELTS, 1989 yılından beri birçok üniversite ve kurum tarafından kabul edilen bir dil yeterlik sertifika programı olarak faaliyet göstermektedir. Sınavlar Cambridge Üniversitesi, British Council ve IDP Education tarafından düzenlenmektedir. Uluslararası bir çok sahada geçerli olan bu sınav, günümüzde, elinde geçerli bir belgesi olan herkese sağladığı birçok imkanla bilinir. 

Peki, IELTS sınavında başarıyı yakalamak için hangi kaynaklardan çalışabilirsiniz? Basılı olan kitaplar veya çalışabileceğiniz setler mevcut piyasada elbette. Ama birçok alanda olduğu gibi, IELTS sınavı için de internette harika kaynaklar var. 

1. UzmanIELTS.com 

Uzman Dil’in bir uzantısı olan bu adres; öğrenmeyi, istediğiniz skoru elde etmeyi ve amacınıza ulaşmayı garanti ediyor. Okuma ve dinleme sorularıyla, videolu çözümleriyle, yazma çalışmaları ve örnek cevaplarıyla, konuşmaya hazırlık çalışmaları ve hazırlanmaya yönelik videolarıyla, kelime çalışmaları ve deneme sınavlarıyla bu garantiyi veren UzmanIELTS.com, sizlere bunun yanında mobil (telefon-tablet) desteği ve çalışma istatistiklerinizi görebilme imkanı da tanıyor. Hazırlık setleri 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık olarak hazırlanmış. 12 aylık seti alırsanız sınava tam olarak hazırlanabilme imkanınız olabilir. Setlerin ücretleri, kurslarla kıyaslandığında oldukça makul gözüküyor. 

2. IELTSTestOnline.com

80 bireysel dersi ve 350’yi aşkın sunum videosuyla IELTS’te başarıyı yakalamak için atmanız gereken her adımı size gösteren IELTSTestOnline.com, internetteki online IELTS hazırlanma kurslarındaki en anlaşılır olanı. Bu siteye üye olmanızla birlikte gelen 800 küsur sayfalık e-kitap, size, çevrimdışı olduğunuzda da çalışmanıza olanak sağlıyor. 

3. iPass IELTS

Eğitmenli ve eğitmensiz olmak üzere, IELTS çalışmanız için online 4 temel beceri, gramer ve kelime dersleri veren iPass IELTS, 12 farklı eğitim paketiyle sizlere çok geniş bir eğitim yelpazesi sunuyor. Alanında uzman öğretmenlerle birebir, canlı dersler yapabiliyorsunuz. Ayrıca yazma derslerinde eğitmenler çok detaylı olarak yazı analizi ve düzeltme yaparak geri bildirim sağlıyorlar. Kullanılan materyaller çok kaliteli. Bu kadar olumlu özellik bir arada olunca, IELTS sınavında başarılı olmak isteyenler haliyle bu siteyi tercih ediyor. 

4. IELTS Buddy

Buddy’ye kanka gibi bir anlam yüklersek, adından da anlayacağınız üzere bu site size IELTS maceranızda arkadaş olacak. Mesela, online bir şekilde IELTS çalışmak istiyorsunuz, ya da klasik dershane ortamında aldığınız IELTS derslerinin yanına bir de ek bir çalışma koymak istiyorsunuz; işte burada kankanız test hakkında bilmeniz gereken her şeyle ve testte ihtiyacınız olan puanı alabilmek için varıyla yoğuyla yardımınıza koşuyor. Bu arada site ücretsiz!

5. edX

edX; 80 saatlik, istediğiniz zaman erişebileceğiniz ve 4 temel beceriyi geliştirmeye yardımcı olacak kursuyla IELTS sınavı sürecini ve formatını, test çözme tekniklerini ve IELTS Academic testi yeteneklerini öğretiyor. Ayrıca, edX sayesinde, IELTS sınavı tarzında hazırlanmış 4 temel beceri alıştırmalarını da yaparak bu becerilerinizi pratiğe çevirebilirsiniz.

6. British Council 

IELTS sınav sonucunun sizin için önemli olduğunu düşünürseniz, bu sınava hazırlanma sürecini emin ellere emanet etmeniz gerektiği sonucuna da rahatlıkla ulaşabilirisiniz. İngilizce öğretimindeki 75 senelik tecrübesi ve profesyonel ekibiyle British Council, dünyanın neresinde olursanız olun sizleri bu kaygıdan kurtarıyor. IELTS ile ilgili tavsiyeler ve bilgiler edinebileceğiniz bu güvenilir kaynak, sizlere bu süreçte büyük katkı sağlayacak. 

7. Future Learn

IELTS için ücretsiz dersler veren Future Learn’e kaydolup derslerine katılacak öğrenciler, kurs bitiminde IELTS’in bütün bölümleri ve IELTS değerlendirme sistemi hakkında bilgiye, sınav için bazı kullanışlı ipuçlarına ve diğer kullanıcılar tarafından yapılacak değerlendirmeleri edinme fırsatına sahip oluyorlar. 

8. IELTSOnline.com.au

3 farklı ders paketi bulunan bu web-sitesindeki ilk paket IELTS Express, ikinci paket IELTS Master ve son paket de IELTS Master+ olarak adlandırılmış. İlk paket, 45 gün erişim izni olan sınırlı sayıdaki materyalleriyle sınava çabuk bir şekilde hazırlanmak isteyenlere yönelik oluşturulmuş. İkinci paket ise bütün içeriklere 90 gün erişim hakkıyla IELTS sistemini öğrenmek ve sınavı geçmek için gereken bilgileri kavramak isteyenlere hitap ediyor. Üçüncü ve son paket ise yine bütün materyallerine 90 günlük erişim izniyle Master pakete ek olarak kaliteli İngilizce öğretmenleri tarafından verilen kişisel geri bildirim içeriyor. 

 

    Etiketler: