Dünyaca Ünlü 7 Online İş İngilizcesi Kursu

Ahmet Bican Gülcü
Dünyaca Ünlü 7 Online İş İngilizcesi Kursu
  • 08 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

Dünyaca Ünlü 7 Online İş İngilizcesi Kursu

İş İngilizcesi için kaynaklar, genel İngilizce öğretmen kaynaklara kıyasla biraz daha kısıtlı elbette. Ama araştırma yaptığınız zaman, hiçbir kitaba veya sete ihtiyaç duymadan İş İngilizcesi alanında kendinizi geliştirebileceğiniz yüzlerce adres görebilirsiniz.

Eğer Business English alanında çalışma yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adresleri sık kullanılanlara mutlaka ekleyin.

1. Business English

Adıyla ilk gözümüze çarpan site, www.businessenglish.com oldu. Bu site ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı paket sunuyor. Ücretli paketin özelliklerinin daha fazla olduğunu söylememe gerek yoktur herhalde. Ücretsiz pakette neler var derseniz; daha çok temel olan konular, yani sunum, toplantı, e-mail, telefon görüşmeleri, futbol İngilizcesi gibi başlıklar var. Eğer ciddi ve planlı bir çalışma yapmak istiyorsanız, ödeyeceğiniz paraya değeceğinden emin olun. 

2. Business English Site

Bu site verdiği dersleri öğrencilerin aradığını daha kolay bulması için konu konu listelemiş. Örnekler konusunda da örnek türlerini de azami çeşitlendirmeye çalışan bu site, sizlere hem İş İngilizcenizi hem de kelime bilginizi pratik etme imkanı tanıyor. Ayrıca bu sitede kendi alanınıza has bilgi sahibi olabilir veya hâlihazırda bilgi sahibi olduğunuz konuların üzerinden geçip pratik yapabilirisiniz. 

3. British Council

British Council’in “Business&Work” kısmı İş İngilizcesi öğrenmek isteyenlere tahsis edilmiş. Bu bölüm, İngilizcenizi geliştirerek ulaşmak istediğiniz profesyonel arzularınız için sizlere kaynak temin etmek için tasarlanmış. Burada iş yerinizde kullanacağınız İngilizcenizi geliştirmenize fayda sağlayacak podcast'leri (dinleme kayıtlarını) ve makaleleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda işe alım sürecini kapsayan videolara da bu bölümden ulaşabilirsiniz. İş başvurusunda İngilizce mülakata girecekseniz, bu sitedeki videoları seyretmek için mutlaka zaman ayırın. Faydasını göreceksiniz. 

4. EnglishClub

English Club’ın “Business English” bölümü kullanıcıların ihtiyaçlarına daha kolay ulaşabilmesi için konuları genel olarak başlıklara ayırmış. Başlıklar; iş mektupları, örnek iş mektupları, iş sunumları, müzakere, toplantılar, CV ve kapak yazısı, iş İngilizcesi kelime bilgisi ve para şeklinde.  Her ana başlığın altındaki alt başlıklar sayesinde de aradığınız konuya nokta atışı yapabiliyorsunuz. Ancak bu site herhangi bir multimedyaya yer vermemiş. Yani sadece metin tabanlı çalışmalar yapabilirsiniz. 

5. Talk English 

14 başlığa ve ortalama 5 katı alt başlığa sahip olan Talk English sitesinin İş İngilizcesi bölümü, sitenin adından da anlaşılacağı üzere, konuşturmaya odaklı olarak hazırlanmış ve bu amaca ulaşmak için de her bir konunun içine üzerine tıklandığında sesli halini duyabileceğiniz konuyla alakalı cümleler yerleştirilmiş. Bu cümlelerin hangi durumda kullanılacağına dair yazılan açıklamalar da İngilizce olduğu için, tam verim almak istiyorsanız belli bir altyapıyla girmeniz gerekmektedir. 

6. BBC 

İngilizce öğrenenlere birçok fayda sağlayan BBC, İş İngilizcesi konusunda da bu yardımını esirgememiş. Ancak sayfa, arşive kaldırıldığı için artık güncellenmiyor. Bu tabi ki kötü bir haber değil. Çünkü içeriğinde sizlere faydalı olacak birçok materyal mevcut. Özellikle vereceğim linkteki “Previous Programme” kısmındaki bölümlerin çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Arşivden ulaşmaya çalışarak vakit kaybetmemeniz için link:
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/general/englishatwork/index.shtml

7. ESL Pod

ESL Pod’u bize yaklaştıran özelliği; her podcaste için bir öğrenme kılavuzu oluşturması ve konuşma hızlarının ayarlanabilir olması. Yani normalde anlamakta çok zorluk çekeceğiniz dinleme parçalarını, yarı hızında dinleyerek anlayabaliyorsunuz. Bu şekilde hem öğrenme hem de anlama daha kolay hale geliyor. Ayrıca herhangi bir podcastte bulunan kalın sözcükler veya kelime grupları ile öğretilmek istenen kelime bilgisini sizlere öğretiyor. 

 

    Etiketler: