British Council Türkiye, bilgisayar üzerinden IELTS sınavını başlatıyor

Cüneyt Ali Mert
British Council Türkiye, bilgisayar üzerinden IELTS sınavını başlatıyor
  • 11 Eylül 2018
  • Cüneyt Ali Mert

British Council Türkiye, bilgisayar üzerinden IELTS sınavını başlatıyor

İş, eğitim ve göçmenlik konusunda dünyanın en bilinen sınavı IELTS'e artık bilgisayar üzerinden de girilebiliyor. British Council Türkiye, ilk bilgisayar üzerinden IELTS sınavını, 14 Eylül tarihinde İstanbul'da gerçekleştirecek.

IELTS sınavına girmek artık daha kolay ve pratik… Kalem ve kağıt ile girilen IELTS sınavına alternatif olarak, artık IELTS’e bilgisayar üzerinden de girmek mümkün. British Council Türkiye tarafından, 14 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek ilk bilgisayar üzerinden IELTS sınavı için kayıtlar, 27 Ağustos Pazartesi günü itibariyle başladı.

Neden bilgisayar üzerinden IELTS?

Sınava giren katılımcılar için sürekli olarak geliştirilen IELTS sınavı, daha fazla sınav tarihi seçeneği, daha fazla sınav lokasyonu alternatifi ve sınav sonucunu daha hızlı öğrenebilme avantajlarıyla artık bilgisayar üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Katılımcılar, bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen IELTS sayesinde artık kendilerine en uygun sınav yöntemini ve sınav tarihini seçebiliyor. Ayrıca sınav sonuçlarını, sınavın tamamlanmasının ardından, 5-7 iş günü içinde çok daha hızlı bir şekilde öğrenebiliyorlar.

Bilgisayar üzerinden gerçekleştirilecek IELTS, kağıt ve kalem ile girilen IELTS sınavının yerini tamamen almayacak; yalnızca sınav tarihleri ve sonuçlarının ulaştırılması anlamında daha geniş seçenek sunacak.

Sınav içeriği, yapısı ve sınav süreleri her iki seçenekte de aynıdır. Bilgisayar üzerinden IELTS sınavına girmeyi tercih edenler ‘Dinleme’, ‘Okuma’ ve ‘Yazma’ bölümlerini bilgisayar kullanarak tamamlayacak. ‘Konuşma’ sınavı ise konuşma becerilerinin daha iyi değerlendirilebilmesi amacıyla yüz yüze yapılmaya devam edilecek. Katılımcılar, girdikleri IELTS sınavının kağıt ve kalem ile ya da bilgisayar üzerinden yapıldığından bağımsız olarak, aynı güvenilir İngilizce sınavına girdiklerinden emin olabilirler.

IELTS, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Birleşik Krallık'a yapılan göçlerde kullanılan en yaygın İngilizce sınavıdır. IELTS, 10 binin üzerinde üniversite, okul, iş ve göçmenlik kurumu tarafından tanınmaktadır. Bu kurumlar arasında Avustralya ve Birleşik Krallık'taki tüm üniversiteler ile ABD'deki önde gelen kurumlar yer alır.

IELTS'in başarısı, ‘Dinleme’, ‘Konuşma’, ‘Okuma’ ve ‘Yazma’ gibi dört temel dil becerisini ölçen yüksek kaliteli bir sınav olmasında yatmaktadır. IELTS, Birleşik Krallık ve Avustralya'daki özel araştırma ekipleri tarafından desteklenir ve dünya çapında 140'tan fazla ülkede bulunan sınav merkezleri üzerinden yönetilir.

Eğitim, çalışma ve yurtdışına taşınma gibi nedenlerle dünyanın farklı yerlerinden giderek daha fazla sayıda kişi İngilizceye ihtiyaç duymaktadır. British Council Türkiye, IELTS ile dünyanın dört bir yanındaki farklı fırsatlar arayan milyonlarca insana, hayatlarını değiştirecek yeni kapılar açmaktadır.

Cüneyt Ali Mert
Cüneyt Ali Mert

IT Öğretmeni, yazılım ve tasarımlar yapar.