Amerika’daki En Büyük Dil Okulları

Ahmet Bican Gülcü
Amerika’daki En Büyük Dil Okulları
  • 06 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

Amerika’daki En Büyük Dil Okulları

İngilizce öğrenmek için yurtdışına gitmek isteyenlerin aklına önce iki ülke gelir.

İngiltere ve Amerika…

İngiltere biraz yağmurlu, biraz gridir. Amerika ise daha maceralı, güneşli ve kumludur. Yani İngiltere’de sadece ders, Amerika’da hem ders, hem eğlence imkânı varmış gibi bir algı vardır insanlarda.

Aslında böyle bir şey yok tabi. Eğlenmek, güzel vakit geçirmek isteyen kişi her yerde bunu yapabilir. İster Güney Afrika, ister Dubai, ister Rusya. Bu yüzden biz ön yargıları elimizin tersiyle süpürüp bağımsız düşünmeye çalışalım.

Amerika biraz uzaktır. Ama yol süresini ve parasını düşünmezseniz, çok kaliteli dil okulları bulabilirsiniz. İnsanları, İngilizlere göre daha sıcak olduğu için daha kolay iletişim kurabilir veya daha kolay pratik yapabilirsiniz. 
Hollywood filmlerinin de etkisiyle New York, Los Angeles gibi şehirler size çekici gelebilir. Ama lütfen dil okulu seçerken hangi şehirde olduğunu fazla umursamayın.

Gideceğiniz dil okulu iyi olsun, şehirleri gezmek için fırsat bulursunuz!

Amerika’daki en iyi 10 dil okulu

1. International Language Institute

1970’de Washington DC.’de kurulan bu okul, kurulduğu günden itibaren dünyanın her bir yerinden gelen binlerce öğrenciye İngilizce öğretiyor. Okul, listemize haklı girişini şahane hocaları ve dostça atmosfere sahip olması sayesinde yaptı.  ILI, kendini yüksek kalitede eğitim vermeye ve öğrencilerine çalışmalarında yardım etmek, hizmet vermek ve destek sağlamaya adamış bir kurumdur. 

2. American Language Programs

Öğretmenin evinde kalmak ister misin diye sorsalar ne cevap verirdiniz. Kişiye göre değişir elbette ama bazıları için bu çok cazip bir teklif olabilir. American Language Programs size İngilizce öğretecek kişinin evinde kalmanızı sağlıyor. Bu ilginç yöntem sayesinde İngilizce öğretimi birkaç dersle sınırlı kalmıyor, gece gündüz eğitim devam ediyor. Fiyatları biraz tuzlu gibi gelebilir ama içinde konaklama ücreti de olduğunu unutmayın. (Haftalık 900 Dolar gibi rakamlar var)

Kurum, programlarını şu yerlerde uyguluyor;

-    Boston, Massachusetts
-    New York City, NY / New Jersey
-    Honolulu, Hawaii 
-    Phoenix, Arizona
-    Los Angeles & San Francisco, California
-    Orlando, Kissimee, Miami, Palm Beach & Boca Raton, Florida
-    Vancouver, BC in Canada

3. The Language Academy

Bu okul Florida'da. Miami'nin biraz kuzeyinde yer alıyor. Aklınıza hemen çiçekli gömlekler, sörf tahtasıyla verilmiş pozlar, çılgın gece kulüpleri ve deli bir eğlence ortamı geldi, değil mi? Eğer böyle düşünüyorsanız bir sonraki okula geçebilirsiniz. Ama gerçekten İngilizce öğrenme niyetiniz varsa, okumaya devam edin. Çünkü Miami’nin kuzeyindeki Fort Lauderdale’de yerleşik bulunan TLA, uluslararası öğrencilere ve iş dünyasının ünlü yöneticilerine İngilizce öğretiyor. Uluslararası bir üne sahip bu okul aynı zamanda prestijli bir sertifika olan ACCET sertifikasına da sahip. Bu sertifika, yetki onayı niteliği taşır ve BD Eğitim Departmanı tarafından tanınır. Yani yüksek kalitede İngilizce öğrendiğinize dair kendinizi sağlama almış olursunuz. Bu yüzden "Giderim, arada bir okula uğrarım, bolca eğlenirim," diye düşünmeyin bile. Çünkü adamlar bu işi çok ciddiye alıyor.  
Alın size okul hakkında bir yorum; “Mükemmel okul, mükemmel düzen, mükemmel hocalar!

4. Institute Of Intensive English

Bu okul Hawaii’deki en kaliteli İngilizce okuludur. Waikiki, Honolulu, Hawaii’de bulunan ve tam hizmet veren bu okul Waikiki sahiline bir blok ötededir. Öğretmenleri oldukça tecrübeli ve yüksek kalitededir. 20 yıldır uluslar arası öğrencilere İngilizce öğretmesi, bunun ispatı niteliğindedir. “Yalnızca İngilizce” politikası (yani okulda herhangi başka bir dilin konuşulmasının yasak olması) okulun, öğrenciyi İngilizce’ye maruz bırakmasını sağlıyor. Her gün düzenlenen sosyal aktiviteler, aile yanı konaklama ve geziler hep aynı amaç için yapılıyor; Bu okula gelen öğrencileri İngilizceye maruz bırakmak. Zaten okulun isminde geçen "yoğun" kelimesi de bize biraz ipucu veriyor. Bu okulun sınıfları oldukça küçük ve az sayıda öğrenci var. Yani öğretmenlerin sizinle ilgilenme oranları yüksek. Bir de ACCET sertifikasına sahip bir okul... Dolayısıyla yukarıda bu sertifika ile ilgili yazan gerçekler, bu okul için de geçerlidir. Ayrıca IIE, her öğrencisine aldığı kursu bitirdiğine dair bir IIE sertifikası veriyor. 

5. Astar Education Institude 

Washington’un varoşlarında, Manassas, Virjinya’da bulunan okul, dünyadan bir sürü öğrenciye dil eğitimi veriyor. 
İster İngilizce’nizi geliştirmek isteyin, ister Amerika’da bir okul olma hayalinizi gerçekleştirmek isteyin, AEI tam istediğiniz yerdir. Bu okul, F1 vizesini destekleyecek I-20 belgesini çıkarmaya yetkili bir kurum. (Yani bir anlamda okula kayıt olduğunuzda vize işleri de kolaylaşıyor.) İspatlanmış öğretim metotları ve yüksek kalitedeki öğretmenleri, Astar’ı akademik hedefleriniz başarmak için tercih edeceğiniz bir yer haline getiriyor. 

6. New York English Academy

New York’ta, Lower Manhattan’da Wall Street’in 3 blok kuzeyinde bulunan bu okul Amerika'da İngilizce öğretimi açısından iyi bir üne sahip. Bütün kursları New York Eğitim Kurumu tarafından onaylanmış ve bunun ödülü olarak dünyanın birçok yerinden gelen birçok geçmişe sahip birçok insana İngilizce öğretiyor. Hocalar NY Eğitim Departmanı (Türkiye'deki Milli Eğitim Bakanlığı gibi) tarafından belgelendirilmiş, öğrenci müfredatı, hatta sınıf ebadı bile bu kurum tarafından onaylanmıştır. Yukarıda sözü edilen I-20 belgesini yayınlama yetkisine de sahiptir. New York şehrinin heyecanını hissetmek isteyen kişiler de bu okulu tercih edebilir.  

7. Kaplan International 

Benim de ilk duyduğumdaki tepkim Türklerin kurduğu bir yer olması düşüncesi oldu ama “Kaplan” Amerika’da kullanılan bir soy isim. Okulun ismine tıklarsanız açılacak olan web sitesi de Türkçe. Bu anlamda diğer okullara göre daha avantajlı. Konumuza gelecek olursak, Kaplan International, size, Midtown’daki Central Park’ın karşısındaki Empire State binasında, Manhattan’daki 3 adet first-class dil okulunu sunuyor. Kaplan International yüksek standartlarını sürekli koruyor ve dünyaya yayılmış 38 okulundaki öğrencileriyle ilgilenmeyi sürdürüyor. İnternette bir araştırma yaparsanız zaten siz de okulun kalitesinden ve prestijinden emin olursunuz.

8. New York Language Center

NYLC, 1985’te kurulan ve dünyanın 4 dinamik şehrine şubesini açmış bir okul... Bu kurum beginner, intermediate ve advanced seviyelerine hitap edebiliyor. Bireysel ihtiyaçlarınıza yönelik yoğun İngilizce, TOEFL’a hazırlanma ve iş İngilizcesi programlarını organize edebiliyor. Bulunduğunuz konuma göre hafta içi günlerde sabah, öğlen, akşamları ve hafta sonlarında ders verebiliyor. Herhangi bir Yoğun İngilizce programı için F1 vizeli/I-20 belgeli öğrencileri kabul ediyor. Upper West Side ve Jackson Heights’daki şubeleri 2018’e kadar yine bir akreditasyon belgesi olan CEA ile akredite edilmiş durumda. Yani eğitim anlamında sürekli denetleniyor. 

9. Intensive American English Institue

Texas’ın başkenti Austin’de bulunan IAEI, öncü bir İngilizce okulu. Yurtdışından gelen öğrencilerine İngilizce öğretimindeki 30 yıllık tecrübesi, bireysel veya grup halindeki her seviyedeki öğrenciye İngilizce öğretmeyi kolay hale getiriyor. Bu okul da I-20 belgesine sahip. IAEI, tüm yıl sürecek programlar sunuyor ve öğrencilere yılın herhangi bir zamanında eğitim verebiliyor. Aynı zamanda IAEI, İngilizce’nizi geliştirmekle kalmıyor, sizi TOEFL’a da hazırlayabiliyor. Bu okulun kurslarını tamamlayanlara kabul esnasında referans olmak için de Amerika’daki bazı kolej ve üniversiteler ile ortaklık yapıyor. 

10. NSL Mondial

New York, Los Angeles, Santa Barbara, Boston, Miami, ve Honolulu’da yoğun programlarla, İngilizce'ye maruz bırakma yöntemiyle yüksek kalitede eğitim veren NSL Mondial, aynı zamanda çocuklar ve ergenler için de Boston, Los Angeles, New York ve Miami’de yaz kampları organize ediyor. Okulun sınıfları bütün seviyelerdeki yetişkinler için uygun. Bu kurumda çalışan bütün öğretmenler TOEFL gibi uluslararası geçerliliği olan belgelere sahipler ve hepsi Amerikan vatandaşı. Sınıftaki öğrencilerin sayısı herkesin tam verim alabilmesini sağlamak için küçük tutulmuş. Bakmayın az insan oluşuna, olanlar dünyanın dört bir yanından geldiği için çoklu kültür atmosferini de solumuş oluyorsunuz. Aynı zamanda bu çeşitlilik sizi İngilizcenizi sürekli kullanmaya da teşvik ediyor. 

    Etiketler: