Kanada’daki En Büyük Dil Okulları

Ahmet Bican Gülcü
Kanada’daki En Büyük Dil Okulları
  • 07 Eylül 2016
  • Ahmet Bican Gülcü

Kanada’daki En Büyük Dil Okulları

Malumunuz, Kanada da iyi bir şekilde İngilizce öğrenimi görebileceğiniz birkaç ülkeden birisi. İklimi güzel, doğal güzellikleri büyüleyici! Ayrıca İngilizce eğitimiyle ilgili de oldukça kaliteli okulları var.

Kaliteli bir uluslararası İngilizce öğrenme forumundan derlediğimiz veriler ışığında bu 10 okulu sizler için listelemiş bulunmaktayız. 

1. Algonguin College (Nepean, Ontaria) 

Ottawa’nın kenar mahallerinin birinde konuşlandırılmış olan Algonguin College, Genel İngilizce, Akademik Çalışmalar için İngilizce, TOEFL hazırlık ve İş İngilizcesi programlarını sunuyor. Burada eğitim gören öğrenciler, aile yanında veya okulun konaklama yerlerinde konaklama imkanına da sahipler. 

2. Columbia College (Vancouver, British Columbia)

Columbia College’daki The English Language Centre (İngiliz Dili Merkezi), ilçe merkezinde bulunan çok modern bir okul. Zaten Vancouver de öğrenciler ve öğretmenler tarafından çeşitli dil okullarıyla biliniyor. Yoğun İngilizce ve Cambridge Sınavlarına Hazırlık kurslarını sizlere sunan okul, Batı Yakası’nda konumlandırılmış. Ayrıca Vancouver, size dağların ve etrafı çevreleyen adaların muhteşem manzarasını yakalama şansı da veriyor. Burada eğitim gören öğrenciler aile yanında konaklıyorlar. 

3. Global Village – The Language Workshop (Toronto, Ontario)

Burası, Toronto’nun yani Kanada’nın en büyük şehrinin kalbinde bulunan özel bir dil okuludur. Restorasyonu daha yeni biten okul, sizlere birinci sınıf spor faaliyetleri, tiyatro, alışveriş ve yemekleriyle elde edeceğiniz güzel şehir tecrübelerini ve iyi kursları seçme hakkı tanıyor. Ayrıca kursa kaydolacak öğrenciler, aile yanlarında ikamet edebilir.

4. Tamwood International College (Vancouver, British Columbia)

Çocuklara (8-18) yaz kampı programları düzenleyen ve yetişkin programları bulunan bu okul, Vancouver de dahil 3 yerde eğitim hizmetlerini sürdürmekte (Whistler ve London’da, tabi bunlar da Kanada’da bulunan yerler). TIC, yüksek standartları ve kişisel yaklaşımıyla listemize girdi. Vancouver şubesinin kursları; Yoğun İngilizce, Yarı Yoğun İngilizce, Stajyerlik Programı, İş İngilizcesi ve TOEFL hazırlık programlarını içeriyor. Whistler şubesi, öğrencilerine İngilizce’ye ek olarak profesyonel hocalarla kayak öğrenme imkanı da sağlıyor. 

5. Aspect International Language Schools (Toronto, Ontario)

Toronto’nun merkezinde, Bloor Street’te (ki Toronto’nun İstiklal Caddesi diyebileceğimiz bir yerde) bulunan ve özel bir modern dil eğitimi yuvası olan okulun etrafında trend mağazalar, kafeler ve restoranlar mevcut. Kursları, Genel İngilizce, İş İngilizcesi ve TOEFL hazırlık programları ve Cambridge Sınavlarına Hazırlık programlarını kapsar. Öğrenciler, aile yanında veya öğrenci dairelerinde ikamet ederler.

6. International Language Institute (Halifax, Nova Scotia)

Halifax merkezinde bulunan bu okul, su kenarına ve Dalhousie University’ye birkaç dakikalık mesafededir. ILI’nin sizlere sunduğu kurslar ise; Genel İngilizce, İş İngilizcesi ve TOEFL hazırlık, Cambridge Sınavlarına Hazırlık ve Cambridge CELTA sertifikasıyla Öğretmen Yetiştirme programlarıdır. Öğrenciler, aile yanlarında konaklarlar.

7. Language Studies Canada (Toronto, Ontario)

LSC de Toronto’da bulunan bir başka iyi okul. Bu okul, Kanada’nın en eski özel İngilizce kursudur ve sizlere Genel İngilizce, Cambridge Sınavlarına Hazırlık ve İş İngilizcesinin de dahil olduğu geniş bir seçim yelpazesi sunuyor. Öğrenciler, aile yanında, kendi dairelerinde veya apartlarda konaklarlar. 

8. University of Calgary (Calgary, Alberta)

Batının misafirperverliği ile ün salmış bu şehrin büyük ve modern üniversitesi olan bu okul, Banff’ın ve Canadian Rock’un yanına kurulmuş. Okul, yetişkinlere Genel İngilizce kursu vermesinin yanında Öğretmen Yetiştirme programları da düzenliyor. Öğrenciler, aile yanında veya kampus içerisinde ikamet ediyorlar. 

9. University of British Columbia (Vancouver, British Columbia)

Vancouver şehir merkezine yakın bir yerde bulunan UBC, Kanada’nın en büyük ve en iyi oylanan üniversitelerinden birisi. Üniversitenin İngilizce Dili Enstitüsü, birinci sınıf mekanlarında Genel İngilizce ve Üniversiteye Hazırlık programları sunmakta. Öğrenciler, aile yanında veya kampus içerisinde ikamet ediyorlar. 

10. YMCA International College (Vancouver, British Columbia)

Turistlerin ve başlıca alışveriş mağazalarının gözdesi Robson Street’e bir blok ötede, Vancouver’in merkezinde bulunan bu okul, sizlere Genel İngilizce, Cambridge Sınavlarına ve TOEFL’a Hazırlık ve İş İngilizcesi programları sunuyor. Öğrencilerin konaklaması için diğerlerinden çok seçeneğe sahip bu okulda öğrenciler; ister aile yanlarında, ister ortak dairelerde, ister gençler için olan hostellerde, isterseler de YMCA Hotel Residence’da ikamet edebilirler. 

 

    Etiketler: